Werkwijze

Grondwerk is een kunstwerk

We kunnen deze slogan niet vaak genoeg herhalen! We zien namelijk nog steeds veelte veel ontgravingen verkeerd uitgevoerd worden. Met verkeerd bedoelen we onveilig, voor uw werknemers, maar ook voor omstanders en gevoelige objecten. Grondwerk met onnodige risico’s waar het vaak goed gaat, maar als het fout gaat dan zijn de gevolgen meteen groot.

Grondkering

De naam grondkering dekt volledig de lading. Indien er bij een ontgraving niet genoeg ruimte is voor een stabiel natuurlijk talud van tenminste 1:1, dan is er een grondkering benodigd. Zeker in NL waar we over het algemeen te maken hebben slappe bovenlagen en een hoge grondwaterstand. Een grondkering is dan de juiste oplossing en die zijn er in verschillende vormen zoals damwanden, berlinerwanden, soilmix-wanden of csm-wanden, palenwanden en diepwanden. Te omslachtig en te duur horen we u al denken en dat is begrijpelijk. Daarom zijn er grondkerende systemen ontwikkeld ook wel sleufbekistingen of rioolbekistingen genoemd.

Sleufbekisting

Sleufbekisting is een verzamelnaam voor grondkerende systemen die een ontgraven sleuf stabiel houden. In de Nederlandse bouwsector wordt bij bekisting al snel gedacht aan een mal voor het storten van beton. Wij praten dan ook liever over BoX-systemen in plaats van sleufbekisting of rioolbekisting.

BodemBoX Systemen

BodemBoX beschikt over een ruim assortiment aan BoX-systemen die als grondkering kunnen worden gebruikt voor het veilig en stabiel ontgraven van een sleuf of kuil. Afhankelijk van de diepte, lengte, materieel, toepassing van uw grondwerk, kunnen wij bekijken welk BoX-systeem het beste past.

Natuurlijk is dat het goedkoopste systeem. Maar wat op papier het goedkoopste lijkt kan in de praktijk tegenvallen. Wij kijken en tellen dus graag met u mee naar de goedkoopste oplossing onder de streep.

BodemBoX Service

Service kost geld! Maar niet bij BodemBoX. Wij willen uw vaste leverancier worden en daar horen extra’s bij. Zo kan u van ons verwachten dat we bij elk BoX-systeem een eenvoudige handleiding verstrekken. Geen boekwerk, maar een werkblad met een handige uitleg.

Tevens komt er bij elk verhuurd BoX-systeem een uitvoeringstekening met daarop het systeem ingetekend in uw project/situatie. Op deze manier wordt het makkelijker voor uw mensen om de BoX-systemen te monteren en in te graven.

Ontzorgen

Ontzorgen met extra service ter voorbereiding zoals hierboven beschreven, is natuurlijk géén garantie voor een snelle en moeiteloze ontgraving. Daarom gaan we bij BodemBoX een stap verder in de ontzorging. Mocht u namelijk handjes tekort hebben op uw project dan springen wij graag bij.

Onze eigen vakmensen beschikken over de juist kennis, ervaring en certificaten om direct op uw project mee te draaien en het monteren en ingraven van de BoX-systemen uit handen te nemen. Dat is pas ontzorging!

Flexibiliteit

Weer zo’n luchtig begrip wat op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. Daarom lichten we het graag toe.

  • Flexibel in het bepalen welk BoX-systeem het beste voor u past. Indien onze visie niet aansluit bij uw werkwijze, dan passen wij ons aan en gaan met u mee.
  • Flexibel in het bieden van een totaaloplossing. Met ons groeiende huurpark komen we ver, maar als partner van TWF kunnen we beschikken over de grootste voorraad rioolbekisting van Europa.
  • Flexibel in transport. Wij verzorgen de levering en retournering van onze BoX-systemen zelf, maar mocht u kosten willen besparen en uw eigen transport willen inzetten, dan is dat géén probleem.
  • Flexibel in laden en lossen. Het laden en lossen van vrachtwagens vergt tijd van uw mensen en materieel. Tijd is geld dus als uw mensen het te druk hebben met uw project dan zijn wij flexibel met de inzet van kraanwagens die zelf kunnen laden en lossen.
  • Flexibel bij het inbouwen. Te weinig handjes om het BoX-systeem in te bouwen zodat het uiteindelijk niet goed of in het ergste geval NIET wordt ingebouwd, dat is voor ons niet te begrijpen. Daarom zijn wij flexibel met de inzet van onze eigen mensen op uw project ter ondersteuning van uw grondwerk en bij het inbouwen van de BoX-systemen.

Interesse?

Op naar een frisse nieuwe samenwerking voor de lange termijn!